Kompanija Vispak počastila posjetioce Festivala turizma i napravila 1.500 porcija Tarhana čorbe

U srijedu, 23. oktobra U Centru Skenderija u Sarajevu, otvoren je 41. festival turizma.

Na sajmu ove godine izlaže više od 70 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te Turske. Tema ovogodišnje manifestacije je “Outdoor i avanturistički turizam”.

Na ovom izuzetno posjećenom sajmu koji ima za cilj unaprijediti turističke kapacitete i ponudu,  Kompanija Vispak u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH počastila je posjetioce svojim proizvodima i napravila 1.500 porcija Tarhana čorbe na platou centra Skenderija.

Organizatori ove aktivnosti ističu da im je cilj bio da ovom aktivnošću daju doprinos sajmu i promociji domaće kuhinje i tradicije.

Sajam će trajati do 25. oktobra. Radno vrijeme je od 10 do 18 sati. Ulaz na sajam je slobodan.