RK BOSNA VISPAK: Goražde apsolvirano, na redu je Kup u Vogošći

Publika koja je došla u KSC Mladost u Visokom, na meč 8. kola Premijer lige BiH za rukometaše, nije očekivala da će se RK Bosna Vispak u prvom dijelu mučiti protiv Goražda.

Uz dužno poštovanje prema timu iz Goražda, Bosna je ipak bila apsolutni favorit u ovom meču, što je u drugom dijelu i opravdala. Vodila je Bosna cijelim tokom prvog dijela, ali ne više od tri gola razlike, igralo se bez odbrana, sijevali su golovi na obje strane, pa se na odmor otišlo sa nevjerovatnih 21:20 u korist Bosne Vispak.

I onda se visočka ekipa uozbiljila, te za samo 10 minuta nastavka riješila meč. Povela je Bosna sa 32:22, a gosti se u tom momentu nisu snašli, pa su i oni bili svjesni da je utakmica gotova.

U visočkom timu prednjačio je Almir Osmanhodžić sa devet golova, a Muhamed Toromanović je dodao sedam. Enes Sirćo je u ovom meču branio drugo poluvrijeme, ali je uspio da sakupi 11 intervencija.

U narednom kolu Bosna Vispak gostuje Drini, ali prije toga u srijedu visočki rukometaši gostuju ekipi Vogošće u okviru Kupa BiH. S Vogošćom se igra u okviru pretkola Kupa BiH, a igra se samo jedna utakmica. Meč je na rasporedu u srijedu, 13. novembra, u 19 sati u KSC “Amel Bečković” u Vogošći.

Dodajmo i to, da je meč protiv Goražda bio humanitarnog karaktera i da je sav prihod išao za liječenje našeg sugrađanina Afana Selimovića. RK Bosna Vispak će sutra objaviti koliki je prihod sakupljen za malog Afana.