NOVA VEMA za ponosnu prošlost i svijetlu budućnost Visokog

(Nova) Vema je ponovo jedan od simbola Visokog

Hotelsko-poslovni kompleks Vema ili jednostavno Nova Vema, izuzetno je značajna investicija za Visoko i Bosnu i Hercegovinu.

Dugogodišnji radovi u srcu Visokog zasigurno su iznjedrili impresivnu zgradu ispod koje su dva podzemna nivoa garaža sa 24 parkirna mjesta. Prilaz objektu je popločan kao i okolni trg, a enterijer je posebna priča. Tu su smješteni poslovni prostori za prodavnice, butike i restorane na dva nivoa, te hotelski dio koji se pruža na četiri sprata. On uključuje i moderne prostore za spa i wellness; zatvoreni bazen, saune, kozmetički dio, teretanu, heliodrom.

Tu su i sadržaji kojih do sada nije bilo u Visokom, ali ni BiH, prvi opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela, kao i alpinistička, zatvorena, klimatizovana, umjetna stijena, visine 18 metara.

Impresivno su uređene i hotelske sobe koje su u rangu od dvokrevetnih do predsjedničkih apartmana, te će ovaj moderni kompleks značiti prekretnici u ponudi smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta u gradu podno Visočice, centru srednjovjekovne Bosne, gradu Bosanske doline piramda, gradu ponosne prošlosti i svijetle budućnosti.

Dr. Semir Osmanagić: Vrhunski smještajni kapacitet

Na poziv vlasnika hotelsko-poslovnog kompleksa Vema u Visokom Osmana Suše, tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ na čelu sa dr. Semirom Osmanagićem, posjetio je ovaj objekat u centru Visokog 4. maja 2023. godine. Nakon obilaska, osnivač Fondacije nije krio oduševljenje izgradnjom ovog impresivnog objekta.

“Visoko će napokon imati odgovarajući smještaj za vrhunske sportiste, umjetnike, muzičare, istraživače i poslovne ljude koji posjećuju naše lokacije a do sada su išli u Sarajevo. Raznovrsni sadržaji hotela, privatnost i komfor omogućit će ugodan višednevni boravak. Sjajno je kako se vodilo računa o svakom detalju s idejom da se pruži nezaboravna usluga. Trebaju nam gosti koji će se stalno vraćati u Visoko, a sada osim unikatnih lokacija piramida, tunela i parka Ravne 2 imamo i vrhunski smještajni kapacitet”, kazao je, između ostalog, dr. Osmanagić.

Kada dr. Osmanagić kao čovjek sa najboljim osjećajem za visoku estetsku vrijednost izjavi nešto ovako, onda se nema šta ni dodati, ni oduzeti.

Suša Commerce – primjer uspješnosti!

Porodica Suša koja vodi kompaniju Suša Commerce jedan je od primjera da višestoljetna slava visočke sposobnosti neće zauvijek završiti u prašini (kao što su neki očekivali krahom Veleprometa, KTK-a, etc.).

Mahir i Osman Suša

Braća Suša su jedni od onih koji su svojim primjerom pokazali i dokazali da je Visoko i nakon rata (ostalo) simbol izuzetno uspješnog privredno-trgovačkog grada. Trudom, radom i zalaganjem godinama daju veliki doprinos visočkoj privredi, a posljednji primjer tog doprinosa je njihovo investiranje u kupovinu Veme i izuzetan uspjeh da ista ostane u vlasništvu visočkog privrednika. I ostala je.

Visoko ponovo ima objekat koji će biti jedan od simbola čaršije i cijelog grada, od Hadžijine vode do Kralupa, Moštra, Dobrinja, Porječana…

Ispunjena obećanja

Direktor Osman Suša, mlad i uspješan čovjek sa jasnom vizijom i ciljem, dokazao je da kompanija Suša Commerce zna napraviti kvalitetne i održive poslovne projekte, a još 2015. godine obećao je investiciju koja će obogatiti Visoko sadržajima koji nam nedostaju. I ispunio obećanje.

“Na ovaj način želimo riješiti prilično ružnu sliku koju imamo u centru grada, te proširiti poslovne aktivnosti kompanije Suša Commerce“, izjavio je tada direktor Suša najavljujući nova zapošljavanja. I ispunio obećanje.

Nova zapošljavanja

Riješena je ružna slika u centru grada, a trenutno je aktuelan i oglas za zapošljavanje.

Oglas podijeljen na ViPromo facebook stranici samo od jučer je vidjelo hiljade ljudi. Prilika je ovo za zapošljavanje mnogo njih. Visoko je definitivno nakon rata napokon dočekalo dugo iščekivano buđenje i bolje dane za sve Visočanke i Visočane.

(ViPromo.ba)

OGLAS ZA ZAPOŠLJAVANJE VIŠE OSOBA – Gradski web portal ViPromo