Dijagnozu imamo- Fali nam terapija

Društvene mreže su pune dijagnostičara koji za divljanje gradskim ulicama najčešće prozivaju policiju. Kazne, kazne, oduzimanje vozačke i tako to. Definitivno trebamo biti sretni što nije pala mrtva glava u sudaru od prije neki dan u Prijekom. Spoj KTK mosta i parkinga kraj KC Altindag. Često se ludiranja mladih vozača mogu vidjeti i pute “živih” mobitel prenosa- zapisa na FB i šire.

Naravno, uvijek neko ujeda “četiri nule iznad tablica”, a peta NULA za volanom. Kupiće babo drugi auto, platiti kazne itd.

Mladi ljudi koji voze “ljuta” kola pa i oni obični vozači zaboravljaju da su nakon starta automobila jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Još ako vozačku dozvolu i ispit odrade “nasigurno” eto dodatnih problema.

Nije baš sve tako jednostavno i mora se pronaći odgovarajuća TERAPIJA. Naša policija, naš ministar OK… Oni će sigurno uraditi svoje. Ipak, osim par neobavještenih “Šumahera” u mrežu radara uhvatiće se običan svijet bez obzira na viber grupe upozorenja. Gradski video nadzor je solidan tako da noćni trkači lako mogu biti sankcionisani.

Sarajevo je imalo često utrke u sitnim satima po uzoru na filmove “Brzi i žestoki”. Skoro da su riješili problem u potpunosti. Nije sramota prepisivati dobre stvari.

Dakle, hladne glave predložite TERAPIJU koja će djelovati. Manite se dijagnoza i priprema za lokalne izbore kroz prozivke. Rano je ljudi. Ima još skoro mjesec dana do početka kampanje.

Lista

  1. Kazne
  2. ….
  3. ….