Prijateljska utakmica: RK Bosna Ekoenergija – ORK Bosna Sarajevo 32:34

U posljednjoj provjeri pred početak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH rukometaši visočke Bosne odmjerili su snage sa još jednim premijerligašem, a u KSC Mladost gostovao je Omladinski rukometni klub Bosna iz Sarajeva. Gosti su na poluvremenu imali vodstvo od 18:13, a naša ekipa nastavak otvara serijom od 5:2 i dolazi na zaostatak od dva gola (18:20). Imali smo do kraja meča nekoliko prilika da se u potpunosti vratimo u ovaj susret, ali ih nismo iskoristili, pa su gosti upisali pobjedu.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Faruk Vražalić sa sedam pogodaka, a Faruk Halilbegović, Adnan Balta i Senad Gunić dodali su po četiri. Emir Omanović, Enes Skopljak i Berin Ahić postigli su po tri, Admir Bjelopoljak dva, a Tarik Delić i Bakir Burić po jedan pogodak. U taboru gostiju najefikasniji je bio Amar Malagić sa šest pogodaka, a Nedim Rahman, Njegoš Đukić i Benjamin Čičkušič dodali su po pet.

Narednog vikenda počinje sezona u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, a naša ekipa na domaćem terenu igra protiv Lokomotive iz Brčkog.

Leave a Reply