Ukusni i vrući napitak od đumbira utoplit će hladne kosti i pomoći vam da se oduprete prehladama i mnogim drugim boljkama.
Sastojci:
- grumen svježeg đumbira
- 1 litra obične vode
- nekoliko žličica domaćeg meda
- 1 limun
Priprema:
Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške. Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi, piše Zadovoljna.hr.
Nakon toga maknite s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta. Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vruće.
Razlozi zbog kojih biste trebali skuhati napitak od đumbira:
- Osnažuje tijelo i jača imunitet
- Ubrzava oporavak ako ste bolesni
- Smiruje mučninu i nervozu u želucu
- Blagonaklono djeluje na živčani sustav
- Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost
- Potiče cirkulaciju
- Utoplit će vas bolje od najdeblje zimske dekice